top of page
laptop-3317007_1920.jpg
smartphone-1445489_1920.jpg
office-1589459_1920.jpg
ipad-820272_1920.jpg
SKJ_logo-e1525093474269.png
hand-3308188_1920.jpg

WERK BLENDED BASIS TRAINING

 

De oplossing die we hebben bedacht voor teams bestaat uit drie trainingsbijeenkomsten van 2 uur. Hierin worden de werkers klaargestoomd op een basisniveau om hun werk blended voort te gaan zetten. Na de drie bijeenkomsten is er een terugkom moment van 1 tot 2 uur om de werkers te ondersteunen bij de vragen die ze op dat moment hebben.

 

De trainingsbijeenkomsten bestaan uit: 

1) Inspiratie uit de digitale wereld

2) Thema Mediawijsheid & oefenen met blended werken 

3) Verdiepen in blended werken met een methodische onderbouwing

4) Terugkom moment

1) Inspiratie uit de digitale wereld

Kennismaking met de trainers en kennismaking met elkaar op een creatieve en digitale manier om meteen goed in het thema te komen. Verder wordt gekeken welke basishouding de medewerkers hebben gericht op digitale middelengebruik, welke middelen er al beschikbaar zijn wereldwijd om vervolgens weer terug te komen bij de eigen hulp en dienstverlening van de organisatie. Sta jij en je cliënt open voor blended hulpverlening? Welke voor- en nadelen zitten er aan deze extra vorm van hulpverlening en hoe kunnen deze gunstig voor je werken.

2) Thema Mediawijsheid & oefenen met blended werken 

We gaan ‘op reis in de digitale hulpverlening’, ontdekken wat voor tools er op internet te vinden zijn. Tools die laagdrempelig in te zetten zijn in hulpverleningstrajecten. Van korte films, online test totserious games. Verder besteden we aandacht aan mediawijsheid van de hulpverlener en hoe je cliënten mediawijs maakt. Er wordt doorgenomen je aandacht moet hebben voor de veiligheid in een traject. Hiernaast gaan we oefenen met voorbeeldcasussen om te kijken hoe blended de medewerkers al kunnen denken en volgen er enkele praktijkvoorbeelden. Hoe kun je aandacht hebben voor metacommunicatie tijdens online contact om het traject succesvol te laten verlopen. We staan stil bij hoe je de cliënt het beste kunt betrekken bij wat je gaat doen en op welk moment doe je dit. Als laatste staan we nog stil bij verwerkingsopdrachten.

3) Verdiepen in blended werken met een methodische onderbouwing

We gaan nu meer methodisch aan de slag. Van passieve, tot actieve en interactieve opdrachten., Als je een hulpvraag binnen krijgt zijn er vier vormen hoe je antwoord kan geven op deze vraag. Deze vormen nemen we door en geven inzicht welke afweging je maakt om de juiste keuze te maken. Het vijf fasen model voor mailcontact en chatcontact wordt uitgelegd en hier wordt middels een oefencasus mee geoefend. Ten slotte is er plaats voor de evaluatie en uitleg van de verwerkingsopdrachten. 

4) Terugkomdag

Tijdens de terugkomdag staan we stil bij de hoe de medewerkers met de informatie uit de training en de verwerkingsopdrachten aan de slag zijn gegaan. Verder gaan ze in wisselende samenstelling nieuwe digitale hulpmiddelen uitproberen en de concrete vertaling maken naar de eigen hulpverlening. Verder zal er de mogelijkheid zijn voor het aan bod laten komen van een extra topic zoals beeldbellen, vloggen, podcast, eclip opnemen enz.) . Dit alles met als doel dat iedereen goed aan de slag kan in de praktijk.

 

Binnenkort SKJ geregistreerd!

bottom of page